ДПС повиши резултата си пети поредни избори

Пети поредни избори ДПС увеличава резултата си. На извънредните избори за 49-ото НС на 2 април 2023 г. Движението спечели 346 437 гласа или 13.7% от гласовете на участвалите във вота български граждани.

Очаква се ДПС отново да има 36 народни представители, колкото и в 48-мия парламент.

На парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. ДПС спечели 344 512, което тогава се равняваше на 13.7%.

На вота за парламент на 14 ноември 2021 г. ДПС получи 341 000 (13.00%) и имаше 34 народни представители в 47-ото НС.

Няколко месеца по-рано, на предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г. ДПС получи 292 514 гласа и вкара 29 депутати.

Подобрен резултат ДПС отчете на 2 април 2023 г. и в над 12 области. С най-голямо увеличение има в Благоевградска и Пазарджишка област с водач Делян Пеевски, в област Стара Загора, където водач е заместник-председателят Халил Летифов, в област Велико Търново, където водач е заместник- председателят Йордан Цонев, в област Видин, където листата води заместник-председателят Станислав Анастасов, в област Варна, където водач е Филиз Хюсменова, в област Враца, където водач на листата е Цветан Енчев, в област Русе, където начело на листата е Ализан Яхова, в област Смолян, където първи в листата е Хайри Садъков и в Пловдив град, където водач на листата е Танер Али.

ДПС ще положи всички усилия да има редовен кабинет. С разум, отговорност и диалог да решим проблемите на хората, заяви в изборната нощ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той благодари на всички български граждани, които са участвали на тези избори.

Естествено, най-вече благодаря на онези стотици хиляди български граждани, които гласуваха за ДПС, подчерта Мустафа Карадайъ. И специално благодари на структурите на Движението за добре свършената работа.

 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност