Йордан Цонев: Ние сме ДПС – знаем как да изведем страната от кризата

Всички тук сме угрижени - дори на националния ни празник настроението е минорно. Проблемите затискат, не се вижда решение, политиците се занимават със себе си и това няма как да не рефлектира върху всички. Но ние сме ДПС - знаем как да изведем страната от кризите. Ние сме политиците, които сме го правили. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, зам.-председател на 48-ото НС, при откриването на предизборната кампания на Движението във Видин. В събитието участваха още лидерът Мустафа Карадайъ, водачът на листата Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС, евродепутатът Искра Михайлова и социалният експерт на партията д- Хасан Адемов, бивш социален министър.

Видин2

Време е за разум! Това е най-важното послание към целия български народ. Ако не гласуваме с разум ще получим това, което получаваме две години -  от същото  и по-лошо, категоричен бе Йордан Цонев.

Ако няма разум на 2 април, не очаквайте да има разум след 2  април, заяви още Йордан Цонев. И обясни, че най-важното послание на ДПС е „да направим дневния ред на хората дневен ред на политиците.”.

Видин3

Ще кажете какъв друг дневен ред да имат политиците,   след като ние ги избираме. Погледнете последните четири парламента и ще видите, че вашият дневен ред, не е дневният ред на политиците с изключение на ДПС, подчерта Йордан Цонев.

„Да чухте някой друг извън ДПС да се занимава със съставяне на редовен кабинет? Не! Мимикрия, лъжи, причини, основания само и само да не се поеме отговорност, след като 12 години са управлявали. За други пък е важно само да управляват, нищо че хората не са им дали това право. Затова си измислят причини непрекъснато да ходят на избори и да казват с кого няма да се коалират, за да могат да управляват сами и да диктуват дневния ред на обществото, макар да нямат нито основание, нито знание, нито професионален опит, нито отговорност, нито родолюбие – нищо. Но претенции, колкото искате”, каза още зам.-председателят на ДПС.

На трето място - с какво се занимава парламентът? Партията ми възложи за този кратък мандат да бъда зам.-председател на НС и да водя някой важни заседания. Друго се вижда от мястото, от което се води заседание. Вижда се едно дребнотемие, едно заяждане с политическия опонент, откровена омраза, махленско поведение, нямащо нищо общо с интересите и с проблемите на хората. Това е плашещо, заяви Йордан Цонев. И призова останалите партии: „Да направим дневния ред на хората дневен ред на политиците.”.

Кой е дневният ред на хората?! Инфлацията, високите цени, доходите, работните места, категоричен бе Йордан Цонев. Той обясни, че вместо това има безотговорно, популистко поведение, приемане на закони, които загробват държавата с милиарди заеми, без инвестиции и приходи в бюджета с работни места.

„Пробиха ни ушите да говорят за съдебна реформа. Каква съдебна реформа? Да си отиде един главен прокурор, да дойде друг  и да подкара политическите си опоненти и бизнес конкурентите си с тоягата. Обществото има нужда от справедливост! Обществото има нужда от работеща съдебна система. Справедлив, бърз съд, арбитър във всеки спор. Бай Иван и бай Хасан не го интересува, че Христо Иванов иска да си назначи прокурор. Интересува го като отиде на арбитраж в районния съд да му се случат бързо и справедливо нещата. Интересува го прокуратурата, правораздавателната система да се занимава с битовата престъпност, освен корупцията и мегакорупционните сделки, особено в последния мандат”, подчерта още Йордан Цонев.

Дневният ред на хората е дневният ред на ДПС. Такъв е бил и такъв ще бъде. Дневния ред на хората е българските държавни институции да работят, подчерта Цонев.

Когато няма Народно събрание, кой да приеме бюджета?! При тази бързо променяща се обстановка  ние сме с бюджета на миналата година, който изобщо не отговаря на условията на сегашната. Ето това е безотговорността. Затова искаме отговорност, разум и диалог, допълни още той.

Без ДПС, няма да се направи нищо, защото няма желание да се направи. Ако не бяхме ние и в предния парламент нямаше да случи малкото хубаво, което стана. Затова бъдете горди с нашата партия, работете за нея, работете за себе си и за страната си . Изпратете тези млади хора в парламента и никой от нас няма да ви подведе, както не сме го правили никога, увери Йордан Цонев. 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност