Хасан Адемов в Плевен: Тиражират се три лъжи за пенсиите. ДПС залага на разума, не на популизма

Това, което вълнува хората, е жестоката инфлация, галопиращите цени в магазините и липсата на надежда. Но това, което се случва в НС, е  по съвсем различен дневен ред, заяви експертът на ДПС по социална политика Хасан Адемов на предизборна среща в Плевен. На неа присъстваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова и водачът на листата за Плевен Марио Рангелов.

Плевен7

ДПС  е тази партия, която през годините е доказала, че в условия на криза може да реши проблемите на българските граждани. Припомням, че в последното Народно събрание няма нито едно държавническо решение без участието, подкрепата или инициативата на ДПС, заяви Адемов.

Той добави, че ДПС залага на държавническите решения, а не на популизма.

Плевен13

Тиражират се три лъжи за увеличаването на пенсии, каза той. Първата е, че са се увеличили с 55 %. Втората е, че всеки пенсионер получава по-висока пенсия от октомври. За съжаление, нарастване има само за 1/3 от пенсионерите и то не в размера, в който беше обещан. Всички приказки, че са намалели хората под прага за бедност, не са верни.

Плевен12

През 2021 година заедно с ковид добавките 306 000 пенсии бяха под този праг, а сега 425 913 пенсионери получават 467 лв. трудова пенсия, още 392 937 са пенсиите, несвързани с трудова дейност. Или от 2,033 млн. пенсионери общо 665 454 са под линията на бедност, заяви Адемов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност