Интервюта

д-р Джевдет Чакъров: ДПС е опозиционна политическа сила и ще подкрепи инициирания от БСП вот на недоверие към правителството

ДПС е опозиционна политическа сила и ще подкрепи инициирания от БСП вот на недоверие. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ д-р Джевдет Чакъров, член на парламентарните комисии по околната среда и водите и на здравеопазването. Според него страната ни има проблеми в различни сектори, които са в компетенциите на Министерството на околната среда и водите.

„При създалата се ситуация, действително е необходима пълна мобилизация на всички. По принцип управлението на водите е основно в Министерството на околната среда и водите, но то става в координация и с другите компетентни институции. Тук визирам Министерството на енергетиката, визирам Министерството на земеделието, Министерството на икономиката. Така че в тази кризисна ситуация е необходимо и министърът на икономиката да се включи“, допълни депутатът.

Джевдет Чакъров каза още, е необходим консенсус между всички парламентарни групи за разрешаването на водната криза в Перник и провеждането на реформи в здравеопазването. Той подчерта, че действията, които сега се предприемат, са със закъснение.

(радио "Фокус"; 15.01.2020)

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност