Интервюта

Д-р Нигяр Джафер: ДПС ще гласува „за“ вота на недоверие към кабинета

„ДПС ще гласува „за“ вота на недоверие към кабинета. Ще гласуваме „за“ не само този път, така гласувахме и на предходните четири, защото сме опозиция. Нашата позиция е принципна. Ако „Воля“ и независимите депутати гласуват „За“, това правителство ще падне. Това дали ще се случи, зависи точно от тях“, заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Нигяр Джафер, депутат от ДПС и заместник-председател на Народното събрание. 

Тя отрече решението на ДПС да гласува „за“ вота на недоверие да е свързано с поисканата от Бойко Борисов оставка на тримата министри – Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов.

Според нея добър вариант е правителство, което е обединено около обща програма за ускорено догонващо развитие, с ясни приоритети, които да се следват. Нигяр Джафер не изключи то да се сформира в рамките на този Парламент, но е малко вероятно.

„И това е вариант. Друг е въпроса дали е реалистичен. Теоретически е възможно, малко вероятно ми се струва да се реализа такъв вариант“, каза още Джафер.

Цялото интервю с Нигяр Джафер можете да чуете ТУК.

(БНР; 20.07.2020г.)

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност