Интервюта

д-р Нигяр Джафер: Исканията на медицинските сестри са основателни

Медицинските сестри продължават протестите си за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Тази сутрин те посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание, но не получиха покана за разговор с народните представители. За проблемите на съсловието – интервю с доктор Нигяр Джафер, заместник-председател на НС, депутат от ДПС и член на парламентарната здравна комисия.

Исканията на медицинските сестри и специалисти са абсолютно основателни и справедливи. Факт е, че въпреки тържественото обявяване, че се дават 50 милиона за техните заплати, след това още 30 милиона и още 5, те и днес декларират, че тези пари не са повишили техните заплати кой знае колко. И протестират за по-високо заплащане и по-добри условия на труд, коментира доктор Джафер.

Тя подчерта, че предстои среща на депутатите от ДПС с представители на медицинските сестри и специалистите. Такава ще бъда направена и с членовете на парламентарната здравна комисия.

Сериозните разговори с народните представители предстоят. Факт е, че трябва да има обща нагласа за промяна към по-добро. Безспорен факт е, че проблемите с недостига на медицинските специалисти, е сериозен и взривоопасен проблем, коментира още доктор Нигяр Джафер.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл от ТУК.

(БНР, 12.09.2019)

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност