Интервюта

Д-р Хасан Адемов: Антикризисните мерки са закъснели и не са достатъчно фокусирани

"Антикризисните мерки са закъснели и не са достатъчно фокусирани. За да могат антикризисните мерки да влязат в действие, трябва да бъдат вкарани в съответните закони".  Това заяви заяви в "Денят започва" по БНТ народният представител от ДПС д-р Хасан Адемов, зам.-председател на социалната комисия в НС и бивш социален министър.

Той изрази надежда, че законопроектите в най-скоро ще бъдат вкарани в деловодството на Народното събрание.

"Най-рано бюджетната процедура може да влезе в парламента в средата на следващата седмица. За да могат увеличените размери на пенсиите да влязат в джоба на българските пенсионери от месец юли, трябва до 25 юни всички закони да бъдат приети от Народното събрание и да бъдат публикувани в Държавен вестник. Изисква се технологично време. Очевидно е, че сме закъснели с приемането на тази законодателна инициатива. Да се надяваме, че НС ще направи всичко възможно да се включи в тези срокове, но не съм оптимист, имайки предвид начина по който се работи по време на бюджетната процедура", допълни д-р Хасан Адемов.

По думите му никой няма интерес да бави процедурата.

„Всички опити да се обвини опозицията са несъстоятелни. Не става въпрос за наддаване, а за търсене на по-добри възможности", каза още д-р Адемов.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност