Интервюта

д-р Хасан Адемов: Мерките на Националния кризисен щаб изглеждат достатъчно солидни и аргументирани, но винаги могат да бъдат допълнени

"Мерките на Националния кризисен щаб изглеждат достатъчно солидни и аргументирани, но винаги могат да бъдат допълнени", каза пред БНР д-р Хасан Адемов - депутат от ДПС и председател на парламентарната комисия по социална политика. По думите му най-важно е хладнокръвието и спокойствието, за да бъде мобилизиран целия медицински и обществен ресурс и да се предотврати разпространението на коронавируса у нас.

"Важна е дисциплината и строго изпълняване на предписанията на органите, които се занимават с противоепидемичните мерки", добави той.

В предаването "Неделя 150" д-р Адемов коментира и протестите на медицинските сестри, които започнаха от 1-ви март, както и барикадирането на пет сестри в сградата на парламента. Според него е необяснимо, защо блокадата се е оказала обществено неприемлива:

"Част от исканията на медицинските сестри са справедливи. Не бива да бъде сатанизирана тази група протестиращи", заяви той. По думите му трудно могат да бъдат изпълнени някои от исканията, като регистрирането на всички медицинските сестри като частна практика, както и преминаването на лечебните заведения от търговски дружества в друга форма на съществуване, но в условия на диалог могат да бъдат дефинирани по друг начин исканията им и да им се обясни защо някои от исканията им не могат да бъдат осъществени.

Д-р Адемов заяви, че ДПС призовава за надпартиен консенсус по темата здравеопазване.

Цялото интервю можете да чуете ТУК

(БНР; 08.03.2020)

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност