Интервюта

Участие на Рамадан Аталай в "Денят на живо" по Нова Нюз

Оформят се два центъра на власт - "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2, а парламентът остава като придатък, част от двата центъра. Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Рамадан Аталай от ДПС.

Той подчерта, че институциите трябва да спазват законите и правилата.

Според него новата формация "Продължаваме промяната" е икономическа - фирма, която иска да централизира всички парични потоци на едно място, като въпросът е дали ще ги разпределят в интерес на обществото, или за друго, а това ще се види впоследствие.

"Имаме идеи, които съвпадат с техните, но разликата е, че ДПС е стабилна политическа сила, която се е доказала, особено когато има нужда от стабилност в държавата. Ако не върнат демокрацията в България, ако не дадат визия за развитие, няма да получат нашата подкрепа", категоричен е Аталай.                               

Относно президентските избори той смята, че е постигнат добър резултат, като това е добър атестат за демокрацията у нас.

"Инсинуации бяха твърденията, че Турция се намесва в изборите в България. ДПС е гарант за етническия мир, има и взаимно доверие на етносите в нашата страна", добави Рамадан Аталай.

"Ние насърчихме нашите избиратели да гласуват на балотажа за кандидат, който не назначава противоконституционни министри", каза още той.

В преговорите за правителство Аталай не вижда нещо обобщаващо в областта на енергетиката и изрази ясната позиция на ДПС, че ядрената енергетика не може да се възприема като чиста.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност