Интервюта

Станислав Анастасов: Радев гази Конституцията. Играе си на "Игра на тронове"

Румен Радев и Кирил Петков погазиха Конституцията. Това е много опасно за страната ни и за имиджа на България пред партньори и инвеститори. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в предаването "Лице в лице" по бТВ.

"Става дума за казус, в който по време на криза - здравна, социална, икономическа, най-голямото министерство - на икономиката, е хвърлено в правен хаос и вакуум, благодарение на действията на Кирил Петков и президента", заяви Анастасов. И допълни: "Кирил Петков отказва да поеме отговорност. Едва ли някоя от останалите партии би искала да си сътрудничи с човек, който е погазил Конституцията и закона и поставя себе си над държавата".

"Имаме нужда от редовно правителство. Служебното правителство се справя много трудно и играе в полза на Радев. Радев пък си играе на "Игра на тронове", слага хора тук и там, а бизнесът и гражданите играят на оцеляване", категоричен е Анастасов.

Бойко Рашков само твърди разни неща. То това са твърдения на следователя от Народна Република България, който малко като махленска клюкарка хвърли фишека и избяга от темата. Той може да плаши, може да тормози, но няма да спре избирателите", категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Всички данни, които ние имаме за репресии срещу кметове, партийни активисти и дори срещу инвалиди, са подплатени с подробна информация. Дали сме конкретика за всеки случай, съобщи Анастасов.

По думите му един министър трябва да се отчита пред НС, а не като едно време. "Това е Радевият Цветанов. Виждали сме тези практики, знаем ги и ще противодействаме срещу тях", каза той. И допълни: "Нали знаете, че съдът вече се произнесе, че действията на полицията в Буковлък са незаконни".

По думите на Станислав Анастасов в момента органите на реда помагат на определени партии, които са на ръба да влязат в следващия парламент, за да вършат нерегламентирана агитация.

"Рашков цели да намали резултата на едни и да го увеличи на други, за да има резултат, какъвто се харесва на неговия шеф Радев", каза още политикът.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност