Народно събрание

Ахмед Ахмедов: МВР е забравено в бюджет 2022. Унижават истинските полицаи!

МВР е забравено в бюджета за 2022 г. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов по време на дебатите за разчетите в хазната.

Разходите в проекта за бюджет 2022 са увеличени де факто с 13 млрд. лв., като вземем предвид прехвърлените 3 млрд. от миналата година. За съжаление, това огромно увеличение не е прозрачно представено, а МВР е подминато. Това е скандално на фона на нарастващите цени на храни, енергия и горива, материали. Инфлацията и то официалната ще надхвърли 10%, а МВР е забравено, възмути се Ахмедов.

Ето какво още каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов:

Какво забелязваме в бюджета:

синя стрелка 11Миналата година разходите за МВР (заедно с тези от актуализацията 82 млн. лв.) са в размер от 2 млрд. и 32 млн. лв., а тази година са 2 млрд. и 60 млн. лв. Тоест - имаме незначително увеличение от 18 млн. лв., което представлява едва 0.8%. Повтарям – бюджетът на МВР е увеличен с под 1%.

синя стрелка 11 Скандална е ситуацията по отношение разходите за персонал – заплатите на всички онези истински полицаи, които не се поддават на натиска да се превърнат отново в милиционери. Разходите за персонал са намалени!!! Миналата година са били 1 млрд. и 858 млн. лв. (с 45 млн. от актуализацията), а тази са едва 1 млрд. и 815 млн. лв. Намалението е с цели 43 млн. лв.!!! Това е унижение за служителите и показва истинското отношение на властта към истинските полицаи. Полицаите стачкуваха, синдикатите им водеха преговори с правителството, към момента няма никакви индикации за евентуално бъдещо увеличение на парите във Вътрешното министерство. Служителите в МВР освен 20% увеличение на възнагражденията, настояват и за по-добри условия на труд, както и подобряване на материалната база и личните предпазни средства.

синя стрелка 11 Капиталовите разходи в бюджета на МВР са предвидени в размер на 29,7 млн. лв., което е увеличение с 15 млн. лв., като това е крайно недостатъчно и отново системата ще остане недофинансирана. Няма как да не подкрепим увеличението на капиталовите разходи.

Очаквахме много повече, с оглед ролята на министъра в изборните резултати. За съжаление системата на МВР остава излъгана, недофинансирана и с този бюджет ще бъде подложена на тежки съкращения!!!

Не е ясно бъдещето на пожарната и МВР-болницата.  

Ние от ДПС ще подкрепим всички предложения, които са в полза на служителите на МВР за подобряване на техните условия на труд.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност