Народно събрание

Джейхан Ибрямов: Системни партии показаха как се прави политика. Лидерите да направят още срещи

На лидерската среща видяхме, че се случи нещо много важно. На повърхността изплува системността! Видяхме, че в България за първи път от много време системни политически партии показаха как се прави политика! Това заяви депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов в предаването „Беновска пита – Радио К2” като коментар на лидерската среща между Мустафа Карадайъ, Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Стефан Янев.

Според него "антисистемността и тези политически трикстери трябва веднъж завинаги да бъдат изметени от българския гражданин". Системните политически партии показаха какъв е политическият системен ред в страната, категоричен бе Ибрямов.

Той смята, че на срещата е имало разговор, събеседниците са се изслушвали един друг.

Чували са се. Дори са чували това, което е останало недоизказано. Не е имало личностни нападки. Имало е национално отношение към проблема. Това е нормалността в политиката, добави той.

Джейхан Ибрямов посочи, че е очевидно, че отиваме към нови предсрочни избори. Според него отсътвието на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Костадин Костадинов е проява на неуважение. Ибрямов добави, че за него лично те не са имали и място на тази среща.

"Политическите системните партии трябва да възстановят конституционния ред и държавността. Ако този разговор се беше случил още от първия мандат на това Народно събрание, имаше голям шанс да се сформира кабинет", категоричен бе Ибрямов.

„ Бих помолил и четиримата лидери, които бяха вчера на срещата – наистина има още няколко дни, до вторник, има достатъчно време, може би трябват още няколко разговора! Аз се учудих на самия разговор, той беше открит за медиите. Смятам, че трябваше да има и закрита част, защото има неща, които политиците помежду си трябва да кажат“, заяви още Джейхан Ибрямов.

По повод скандала с Nexo и Nexo Capital Ибрямов акцентира на настояването на евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева за обща европейска регулаторна рамка, с която да се предотврати финансирането на политически партии и субекти от съмнителни криптокомпании.

"Надяваме се час по-скоро да получим отговор на тяхното питане и наистина да има такива механизми“, заяви Ибрямов. Той подчерта, че не вярва Nexo и Nexo Capital да минат само с 45 милиона долара глоба.

Защото става дума за 94 милиарда изпрани пари. Това е 3 пъти БВП на България, средства на данъкоплатци от Западна Европа и САЩ, припомни депутатът от ДПС.

Той същото така каза, че в края на миналия век сме имали финансови пирамиди с обещания за изключително високи лихви, които са излъгали българите и са им взели парите, а "сега това се случва с криптобанките".

Българският народ трябва да бъде изключително внимателен и въвеждането на еврото е един от механизмите, който стопира тези неща, добави Ибрямов.

Той бе категоричен, че човек, който си плаща, за да прикрие следите си, значи е виновен.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност