Народно събрание

Доц. д-р Джевдет Чакъров поиска допълнително финансиране за Общински болници в отдалечените райони

Допълнително финансиране трябва да има за общински болници в отдалечените райони, защото те са важни в структурата и системата на здравеопазването, изпълняват важни функции и в извънредни ситуации, описани в Закона за бедствия и аварии.

Това заяви депутатът от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров по време на обсъжданията на Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения.

Законопроектът бе подкрепен на първо гласуване от депутатите на ДПС, а между двете четения народните представители от Движението ще внесат промени.

Апелирам между първо и второ четене да направим един прецизен преглед с оглед на постигането на целите, с които се внасят тези промени в закона, за да може той да постигне целите, заяви Чакъров.

Той даде пример с Карлово, където се случи национално бедствие миналата година и припомни активната роля на общинската болница в оказването на помощ за пострадалите.

Трябва министърът да има възможност да финансира общинските болници, особено в отдалечените райони, за да има равнопоставеност с областните болници. Това е важно, за да се транспортират пострадали хора в такива извънредни ситуации, добави Чакъров.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност