Народно събрание

ДПС към управляващите: Оставяте държавата 5 дни без парламент, отменяте контрола и криете Рашков!

ДПС остро възрази срещу решението на управляващото мнозинство 4 март 2022 г. (петък) да бъде неработен за парламента за сметка на 8 март 2022 г. (вторник). Председателят на НС Никола Минчев обяви, че имало консенсус между парламентарните групи, но се оказа, че това не е вярно.

Някой от "консенсуса" трябва да излезе и да обясни защо се налага тази промяна? Ако отговорът е "защото така е по-удобно", съжалявам, колеги - не може на нас да ни е удобно нещо, което не е позволено на българските граждани, възмути се зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. И припомни, че за всички български граждани петък е работен ден.

Едната хипотеза е, че бягаме от парламентарния контрол заради Рашков, другата - че искаме да си направим една хубава почивка от 6 дни, каза още Анастасов.

Осъзнайте, че се намираме в една много деликатна ситуация. Има военен конфликт. И вие ще лишите българската държава от парламент за 5 дни, заяви народният представител от ДПС.

хамид хамид

Какво е извънредното в случая, че трябва да отменяме парламентарния контрол, попита и зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, който също подчерта, че на фона на войната в Украйна държавата остава 5 дни без парламент.

Да не би причината да са тези въпроси, на които министър Рашков трябва да отговаря в петък? Да не би така да се опитвате да криете министър Рашков, продължи с въпросите Хамид Хамид.

"Искате да скриете човека, който по време на две кампании си позволи да влиза в домове на инвалиди. Един от случаите е нахлуване в дома ма жена, на която и предстои операция - рак на гърдата. Жената е на легло. Да се влиза с пистолети, с автомати в дома на болна жена и след като тя е подала сигнал към прокуратурата, да се пращат полицаи, за да я молят да си оттегли сигнала - затова ли го криете, г-н председател?", възмути се Хамид. И заяви: "Участвате в пълзящия фашизъм, провеждан по методите на онази държавна сигурност. Криете лицето, което си позволи да арестува 16-годишен младеж, затова че се присъедини към целия свят да изрази подкрепата си към случващото се в Украйна. Да подкрепи украинците в този тежък момент. Това момче беше държано 21 часа в ареста без да има достъп до телефон, до адвокат, да звънне на родителите си.".

Отрекохме се от практиките да сливаме почивни дни по празниците. Националният празник е на 3 март. На 4 март всички трябва да са на работа. Много бързо се изморихте колеги, каза Хамид. И обобщи: "Това ли е промяната? Така правеха ГЕРБ. Вие сте бета версия".

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност