Народно събрание

ДПС се регистрира за изборите. Мустафа Карадайъ: Редовен кабинет, за да решаваме проблемите на хората

Без да сме преодолели политическата криза няма как да преодолеем другите кризи, на които сме свидетели - икономическа, социална, здравна, енергийна. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като партията се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април. Движението депозира в ЦИК 5000 подписа.

ЦИК 13 02 2023 2

Нагласата ни е онзи призив, който отправяме от 2016 г., най-накрая да се реализира - да има нормалност в политиката, за да преодолеем политическата криза, подчерта Карадайъ.

Изброявайки кризите, Карадайъ посочи и войната в съседство на България и опустошителното природно бедствие в Турция, в което загинаха над 33 000 души, а стотици хиляди пострадаха и останаха без дом.

ЦИК 13 02 2023 3

ДПС се включи много активно в помощ на пострадалите. За нас реакцията и действията на държавата в първите часове на тази ужасяваща трагедия са повод за национална гордост. България бе една от първите държави, които реагираха със спасителни екипи на терен, каза Карадайъ. И припомни мащабната дарителска кампания, която Движението провежда в момента.

Отзоваха се всякакви хора независимо от тяхната партийна принадлежност, изтъкна Карадайъ.

Трябва не само по време на бедствия да се мобилизираме, за да преодоляваме проблемите, изтъкна лидерът на ДПС. И припомни, че политическата криза в България продължава повече от две години.

За пореден път отиваме на ненужни предсрочни парламентарни избори. Когато липсва диалогът на терена на политиката, няма как да има нормалност и редовен кабинет, коментира още Карадайъ. И призова партиите след изборите да седнат на масата на преговорите, за да се излъчи редовно правителство, а не да се чертаят разделителни линии и да се лепят етикети.

На въпроса ще има ли правителство след вота, Мустафа Карадайъ заяви: "Ще дам два отговора. Единият е от гледна точка на политиците и участниците в изборите. Ако сме си вземи поуката от уроците и правилно сме разчели волята на българските избиратели, да - трябва да има редовен кабинет. Вторият отговор е от гледната точка на избирателите. Те казват: вие сте длъжни да направите редовен кабинет и да ни решавате проблемите.".

 

 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност