Народно събрание

Доц. д-р Джевдет Чакъров: Неравнопоставеността в заплатите на администрацията на МОСВ спрямо другите ведомства трябва да бъде преодоляна

Въпрос за диспропорциите в заплатите на администрациите в различните министерства и ведомства постави народният представител от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров по време на второто четене на държавния бюджет за 2022 г.

Относно бюджета на МОСВ за заплащането на централната администрация в министерството безспорно имаме частичен успех, каза Чакъров. В отговор на мое питане към министъра на околната среда и водите за многобройните наказателни процедури към страната оправданието и обяснението бе, че заплащането е много по-ниско в сравнение с другите министерства. Обърнах се към тогавашния вицепремиер и частично тази диспропорция бе намалена, каза народният представител от ДПС. Доц. Чакъров призова с бюджета за 2022 г. тази диспропорция да бъде преодоляна, защото и днес МОСВ все още е в неравностойно отношение по заплати спрямо другите министерства.

Доц. д-р Джевдет Чакъров се обърна и към министъра на културата Атанас Атанасов, призовавайки го да посети читалищата в Дулово и други населени места, за да се убеди лично в държавната подкрепа, от която тези духовни средища се нуждаят.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност