Народно събрание

Йордан Цонев: Делян Пеевски осигури дихателни апарати на болниците. Даренията му са с изключителна важност за здравната система

Приемам, че вие, колеги, нямате информация за даренията, направени от г-н Делян Пеевски по време на Ковид-кризата, че сте заблудени от медийната машина на олигарха Прокопиев. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев. Той припомни огромната благотворителна дейност на народния представител от ДПС Делян Пеевски.

По-голямата част от даренията, които г-н Пеевски направи, са техника - дихателни апарати. В началото на кризата болниците нямаха такива. Бяха необходими сложни процедури и нямаше как лечебните заведения да ги купят. Колегата Пеевски се включи и със собствени средства им купи апарати, за да се избегнат тези процедури, каза Цонев.

Има десетки и стотици хора, които днес дишат благодарение на тези дихателни апарати, защото са успели да прескочат болестта, подчерта Йордан Цонев. И призова: "Не се отнасяйте така несериозно!"

Това са дарения с изключителна важност за много хора, за цялата здравната система на България, категоричен бе Цонев.

 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност