Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Не е добра практика всички ръководни позиции да се заемат от управляващата коалиция

Не е добра практика всички ръководни позиции да се заемат от управляващата коалиция. Още
по-лоша е идеята зам.-председателските места в парламентарните комисии да се заемат от една от групите в управляващо мнозинството. Това категорично заяви лидерът на ДПС и председател на парламентарната група на партията Мустафа Карадайъ по време на избора на ръководства на постоянните комисии в 47-ото НС.

В това Народно събрание е имало е период с парламентарни групи с по 137 народни представители. Имало е и период с парламентарни групи с 120 и 117 членове. Но такова него не е било - да има по двама заместници от управляващите или председател и зам.-председател, като опозицията да не участва в ръководството на комисии, заяви Мустафа Карадайъ. И подчерта: "Не е добра практика да се заемат всички ръководни позиции от управляващата коалиция, още по-лоша е идеята зам.- председателските места да се заемат от една от групите в управляващото мнозинството".

Иначе може да решавате, каквото си искате, явно идеята ви е да решавате вместо другите парламентарни групи, каза още Карадайъ.

Ходът на промяната е ясен и го виждаме в последните месеци, а и в последните дни. Промяната продължава в посока да вадим скелети от гардероба и да се връщаме в периоди отпреди 1989 г. като асоциация, включително и като действия на МВР през последните няколко месеца, заяви лидерът на ДПС.

При тези действия на милицията от последните месеци и при министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков, нормално е председател на вътрешната комисия да бъде г-н Атанас Атанасов. Така че няма какво да се чудим, заключи Мустафа Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност