Народно събрание

Халил Летифов: Без политически заигравки! Пълна проверка на всички "златни паспорти"!

Темата за т.нар. "златни паспорти" е една. Няма пречка трите законопроекта (два на ДПС и един на правителството) те да бъдат подкрепени, да бъдат обединени като смисъл и текстове между двете четения и на второ четене да се получи един текст, който да отговори на всички очаквания и най-вече обществени. Това заяви зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Халил Летифов по време на дебатите за отмяна на инвестиционното гражданство.

Двата проекта на ДПС предвиждат пълна забрана на т.нар. "златни паспорти" и задължаване на ДАНС да провери всеки един конкретен случай на предоставено гражданство срещу инвестиции. Правителственият вариант отменя процедурата, но не предвижда проверка на "златните паспорти". Управляващото мнозинството отхвърли законопроектите на ДПС и прие този на кабинета.

Със "златните паспорти" законодателят е дал възможност ен на брой чужди граждани да пребивават у нас или да бъдат български граждани. За да изчистим всички съмнения трябва да има проверка на всеки един случай и то проверка чрез институциите, категоричен бе Летифов.

Внушенията тук нямат място. Политическото заиграване няма да доведе до политически дивиденти, обобщи той.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност