Народно събрание

Мюмюн Мюмюн: Изпълнителната власт дължи извинение на местната

Изпълнителната власт дължи извинение на местната заради пренебрежителното си отношение през последните месеци. Това заяви народният представител от ДПС Мюмюн Мюмюн по време на второто четене на държавния бюджет за 2022 г.

Местната власт играе ключова роля за задържането на хората в малките населени места и за привличането на инвестиции. Към тази власт ние дължим уважение, а министерски съвет дължи извинение, защото пред последните месеци се държа доста пренебрежително, каза Мюмюн. Той направи три предложения от името на ДПС:

1. Увеличение на общата субсидия за делегираните бюджети от държавните дейности с 82,5 млн. лв. Това са средствата за ръст на възнагражденията на общинските служители. В момента е предвиден ръст само от 1,6 процента, което е обидно за тези хора, от които зависи всичко в малките населени места, каза Мюмюн.

2. Предлагаме сумата за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища да се увеличи с 14 468 000 лв.

3. Третото ни предложение е да се увеличи общата изравнителна субсидия с минимум 15% във всяка община. Това ще струва на бюджета 37,9 млн. лв., каза народният представител от ДПС.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност