Народно събрание

Имрен Мехмедова: Минимален осигурителен доход от 710 лв. праща земеделските производители в сивия сектор

Увеличение на минималния осигурителен доход на земеделските производители само с 10 на сто - колкото е увеличението на минималната работна заплата, предложи ДПС по време на второто четене на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Това е увеличение от 40 лева, каза народната представителка от ДПС Имрен Мехмедова, представяйки позицията на Движението.

Управляващите предлагат драстичен скок на минималния осигурителен доход на земеделските производители - с 290 лв., достигайки 710 лв. Браншът е категорично против.

С това ваше предложение за увеличение на 710 лв. на минималния осигурителен доход, земеделските производители ще се откажат от тази своя дейност или ще минат в сивия сектор, категорична бе Имрен Мехмедова. Тя подчерта, че политиката на Европейския съюз и да поощрява малките семейни ферми.

Точно това са хората в България, които се осигуряват на минимален осигурителен доход, каза Мехмедова.

Една от основните стратегии в бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС е "От фирмата до трапезата". Това са хората, които произвеждат продукцията, която всеки един от нас употребява. Не е моментът за това увеличение. Нека излезем от тази зала и да отидем при дребните производители, за да видим техните трудности, призова Имрен Мехмедова. И подчерта: "Не е моментът при тези ценови трудности да караме малките земеделски производители да плащат по-големи осигуровки".

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност