Народно събрание

Йордан Цонев към шефа на парламента: Властта да не тарикатее. Не крийте никой от министрите. Нарушавате членове от правилника на Народното събрание

Ние, от парламентарната група на ДПС, вече много пъти констатираме, както и колеги от „Продължаваме промяната“, че някои членове от правилника на Народното събрание не работят. Това заяви зам. председателят на ДПС Йордан Цонев в пленарната зала, обръщайки се към председателя на парламента Никола Минчев. Член 138, например, не работи. Колко месеца ние искаме от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков документи, припомни Цонев.
„Сега колегата Дончев иска документи от министъра на земеделието. Задължение е правилника да се превежда в действие, затова Ви моля, преведете член 138 в действие. В противен случай нарушаваме Конституцията по отношение на контрола на изпълнителната власт от Народното събрание“, добави Цонев. 
Той поиска това да стане безкомпромисно, защото „нарушава едни други баланси във функционирането на власт, което е основополагащ принцип изобщо на функциониране на демокрацията на българската държава“. 
„Няма как да продължим напред, ако изпълнителната власт тарикатее. Не крийте никой от министрите. Който каквото е вършил, да дойде турк и да го обяснява. Защото така той не го обяснява на нас, а на български народ, на избирателите, които са ни пратили тук“, добави Йордан Цонев. Той още веднъж настоя Минчев да влезе в ролята си на председател.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност