Народно събрание

Йордан Цонев: Обиди мафия в пленарна зала са позор и дъно за парламента. Петнят българската демокрация

Отправени бяха обидни квалификации към народните представители - към 120 души от различни спектри на политическата система, легитимно избрани от българския народ и легитимно подписали се под легитимно искане за оставка на председателя на Народното събрание с мотиви. Това заяви зам.-председателят на ДПС и на ПГ на Движението Йордан Цонев в процедура след изказване на председателя на ПГ на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров по време на дебатите за оставката на председателя на НС Никола Минчев.

Парламентът гледа искането за отстраняване на Минчев, депозирано от 120 народни представители от ИТН, ДПС, ГЕРБ-СДС и „Възраждане”. Първите думи на Гюров в защита на Минчев бяха „Мафията си поиска държавата”, след което още няколко пъти Гюров нарече депутатите, искащи оставката на парламентарния шеф „мафия”.

Как се чувствате като водещ заседанието, обърна се към председателстващия заседанието Кристиян Вигенин (БСП) Йордан Цонев. Да не направите забележка за тази обида към хората, които са избрали всички нас, възмути се той.

Аз не си представям да нарека когото и да било в тази зала мафия, защото това означава, че наричам мафия тези които са го избрали, заяви още Йордан Цонев.

Това е позор и дъно за българския парламент, категоричен бе той.

Това, че се иска оставка, това, че вървят политически процеси, които са описани в Конституцията и в Правилника  на Народното събрание, не ни дава основание от тази трибуна да говорим неща, които петнят българския народ, българската демокрация и българската държава. И без това остана малко от държавността в България благодарение на ей на тези хора тук, подчерта Йордан Цонев.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност