Народно събрание

Йордан Цонев: Парламентът се занимава с дебати по незначителни поводи. Липсва законодателна дейност по темите на обществото. Затова ефективността е ниска

Два часа се дебатира по едно искане, за удължаване на срок на временната комисия. Това заяви заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев в пленарна зала.

Вместо това обаче в НС и в обществото има въпроси, които това правителство и това мнозинство не се занимава с тях, каза Цонев и добави:

"Няма никаква законодателна дейност по най-наболелите проблеми. Затова ефективността на това Народно събрание е толкова ниска. Ние се занимаваме или с отчети на различни комисии, доклади, или с решения, или с дебати по незначителен повод. Това показва дефицит на работа на мнозинството и основно на правителството".

"Ако става въпрос да се промени състава на някой регулатор, това ще бъде внесено моментално - Да му се съкрати срока, да се избяга от европейската практика. Но когато трябва да се работи по същество, да се промени определена работа, дефицит в определени закони или законодателство, това не се случва", заяви депутатът от ДПС.

"Затова най-искрено и със загриженост апелирам към всички, да повишим малко ефективността на работата на Народното събрание. Това зависи преди всичко от правителството и мнозинството", каза още Цонев.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност