Народно събрание

Мустафа Карадайъ в Руен: Свидетели сме на тотална деинституционализация. Трусове в ДПС няма, има трусове в държавата

Ще цитирам един голям политик - „Всеки да прави това, което може”, защото  в момента сме свидетели на тотален разпад на държавността. А онова, което пък виждаме като заявка за действия е тотална деинституционализация на държавата, тотално разграждане на държавата. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Руен в деня на празника на града.

Трябва сериозно да се отнесем към темата държава, защото всеки от нас има своята отговорност. Ако ще има някакви коалиции или някаква власт за рушене на държавността и за деинституционализация на държавата, има ли нужда от такава власт или такива политици, попита Карадайъ.

Той добави, че е нужен някой, който ще се ангажира с проблемите на хората.

Ние от ДПС заявяваме един възможен изход – свикване на Велико народно събрание. Ако някой се е намърдал с "ала-бала" на политическия терен, българските граждани трябва да видят за кого са дали вота си. И да гласуват с акъл и разум, за своето бъдеще, за бъдещето на своите деца и за бъдещето на Родината ни, добави Карадайъ.

Според него трябва да подходим с акъл и да преучредим държавата, за да функционират системите й, а не да я деинституционализираме.

На въпроса дали има достойни политици, които да направят Велико народно събрание, лидерът на ДПС припомни, че партията е платила много висока цена, за да се утвърди и да се съхрани демокрацията.

Призивът ни е разум и отговорност не само от политиците, а и от българските граждани, заяви лидерът на ДПС.

Той каза още, че трусове в ДПС няма.

Такива може да има само в съзнанието и мераците на някои хора. Но има трусове в държавата. За да ги преодолеем, миналата седмица бяхме в София до финализирането на първия мандат, обясни той отсъствието си на събора на Демир баба теке.

Ние положихме усилия, подходихме много отговорно да се реализира един мандат - с ясна програма, срокове и цели за спиране на това прогресивно обедняване на хората. Според нас това може да стане чрез инвестиции, заяви Карадайъ.

За последните 15-16 години сме свидетели, че основно инвестициите, които идват в България са от евросредствата. Оперативните програми, ПВУ, Стратегическият план за земеделието трябваше да бъдат разписани през 2020 година. Днес, 2023 година, те не функционират, инвестиции няма. Но има висока инфлация, каза Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност