Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Изтече времето на порочната власт на задкулисието и олигарха Прокопиев, която арогантно налага закони в нарушение на Конституцията

Не съм против идеята да се създаде структура на Европейската прокуратура в България. Но гласувах против промените в Закона за съдебната власт, защото от дебата стана ясно, че такъв тип важни нормативни актове трябва да се изготвят при спазване на Конституцията. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в обяснение на отрицателния си вот по поправките. Те предвиждат европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в самостоятелна организационна структура в Прокуратурата на Република България, което може да бъде направено само с промяна в Конституцията. Новата структура ще оперира с бюджетни средства, което я прави самостоятелна, а това не може да бъде въведено през Закона за съдебната власт. Може да стане само с промяна в Конституцията, и то направена от ВНС, обясни по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

За нас е ясно, че сегашната власт дойде с нарушение на Конституцията и продължава да пребивава на терена на политиката, нарушавайки ежедневно основния закон, включително и с този проект, подчерта Мустафа Карадайъ.

Не на ДПС изтече времето. Изтече времето на тази порочна власт. В навечерието на избори една власт, която е загубила доверието и в Народното събрание, и в обществото, да се опитва арогантно да налага закони в нарушение на Конституцията, не бива. Още повече власт, която обслужва задкулисието на олигарха и медиен, и енергиен бос в България. Власт която се създаде по моловете, а днес виждаме, че в задните седалки на някои джипки се опитва пак нови конструкции да прави, възмути се Карадайъ. Ето това не бива, категоричен бе той.

Затова призивът ни е да отидем на избори. Да имаме сериозно, отговорно поведение преди тях, за да може след вота тези, които ще бъдат в Народното събрание, да положат усилия и да възстановят-нормалността и в политиката, апелира лидерът на ДПС. И призова още: "Да възстановим демокрацията, да възстановим държавността и веднъж завинаги, да не се тръгва с реваншизъм в нарушение на Конституцията. А напротив, да създаваме закони спазвайки Конституцията.".

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност