Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Искаме независима и ефективна съдебна система, а не предадена в ръцете на един олигарх и медиен монополист

Съдебната реформа не представлява вашия модел „Стани да седна”, за да се поднесе съдебната система на един олигарх и медиен монополист, който ви създаде. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на съпредседателя на „Продължаваме промяната” Асен Василев, който го исканите от тях съдебна реформа, План за възстановяване и закон срещу домашното насилие ли рушат демокрацията.

 „ДПС разписа законопроект за промяна на Конституцията, за да има реформа, гарантираща независимостта на съдебната система. Нещо, което казва и Венецианската комисия. Нещо, което много пъти казвате и вие – че няма съдебна реформа без промяна в Конституцията”, продължи Карадайъ.

Ние разписахме промяна в Конституцията и на вас ви я дадохме, но и дума не чухме и действия не видяхме. Ние искаме независима и ефективна съдебна система, а не да я предадете в ръцете да един олигарх и медиен монополист, подчерта Карадайъ.

Рушенето на демокрацията и държавността върви с лъжите, които идват от ваша страна, с нарушаването на Конституцията и което идва от ваша страна, продължи лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ отговори и на Даниел Лорер, който спомена санкции „Магнитски”.

Административни санкции, обжалвани по съдебен ред, означава защита на демокрация и законността. Докато вие да седите на един и същи ред с нарушители на Конституция. Това е рушене на демокрацията и държавността. И това не го казва ДПС, а българският съд!”, категоричен бе Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност