Народно събрание

Мустафа Карадайъ и народни представители от ДПС се срещнаха с ученици от елитната Немска езикова гимназия “Гьоте” в Бургас

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на НС Мукаддес Налбарт и народни представители от Движението се срещнаха с ученици от 11 клас на елитната Немска езикова гимназия “Гьоте” в Бургас.

Ученици1

По време на срещата председателят на ДПС разясни процесите, които текат в политиката и вземането на решения.

“Политиката девалвира, но това явление не е само в България. Антиполитиката се наблюдава навсякъде, осбено след изборите във Франция”, каза Карадайъ. Той бе категоричен, че има ли здрава ценностна база в политиката, могат да се преследват общностни и политически цели.

Ученици2

Когато има стабилна ценностна база различните не са врагове, те са богатство. Но когато целите са еднодневни, не се очакват дългосрочни политики. Отрицанието на политическото и липсата на целева група води до липса на образ, до “няма ляво, няма дясно, аз съм всичко", каза лидерът на ДПС.

Учениците споделиха с народните представители, че работят по два проекта съвместно с БАН на теми “Участие на жените в политиката” и “Младежки политически активизъм".

Ученици3

Депутатите им обясниха, че балансът за жените в политиката все още не е постигнат, но се полагат усилия в тази посока посредством различни механизми.

Народните представите от ДПС и учениците коментираха и темата за младите хора в политиката и значението на младежката организация. Председателят на ДПС потвърди, че е необходимо младите да задават посоката и да бъде обърнато специално внимание на тяхната реализация. Карадайъ припомни, че ДПС залага на младите и че мотото на предизборната кампания за европейските избори през 2019 бе именно това: “Ние залагаме на младите”. Той изтъкна важността на ролята на Младежко ДПС в политическия живот на партията.

След срещата учениците имаха възможност да наблюдават работата на Народното събрание.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност