Народно събрание

Мустафа Карадайъ и политици от 12 държави на молитвена закуска в София

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ присъства на молитвена закуска в София заедно с държавници и политици от 12 страни. Събитието се организира от инициативен комитет, в който участва и Карадайъ.

Молитвена закуска1

Специални гости на молитвената закуска бяха принц Николаос фон Лихтенщайн и принцеса Маргарета фон Лихтенщайн, Вьолкман Клайн, депутат от ХДС в Бундестага, Альош Петерли, бивш премиер на Словакия, който след това е бил и евродепутат, политици от Украйна, Молдова, Лихтенщайн, Румъния, Германия, Великобритания, САЩ, Гърция, Ливан, Албания и Норвегия и България.

Молитвена закуска2

От името на ДПС в молитвената закуска участваха още зам.-председателите на Движението Йордан Цонев и Станислав Анастасов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на Либералния интернационал, лидерът на европейските либерали и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк, народните представители Адлен Шевкед, Елхан Кълков, Ертен Анисова, Небие Кабак и Фатме Рамадан.

Молитвена закуска4

В духа на молитвените закуски, на добрия диалог в името на междучовешкото добруване, мира и стабилността, събитието събра бивши премиери, бивши и настоящи депутати. В този момент на разделение на нацията, рефлектиращо в дълбоки разногласия, да се съберем заедно, обединени от нещо, по отношение на което нямаме разногласия – нашата вяра в Бога, гласеше поканата за срещата.

Молитвена закуска5

Колкото и високо да се намираш в йерархията, винаги трябва да има някой над теб, каза принц Николаос фон Лихтенщайн, визирайки Бога. А Вьолкман Клайн призова политиците да се обединят в този труден момент.

Молитвена закуска6

Молитвената закуска се водеше от бившите народни представители Димитър Ташев („Продължаваме промяната”), Филип Попов (БСП) и Валентин Николов (ГЕРБ). В нея участваха политици от ГЕРБ, ДПС, ПП и БСП.

Молитвена закуска7

ГЕРБ бяха представени от евродепутата Андрей Новаков, вицепрезидента на ЕИБ Лиляна Павлова, депутатите Делян Добрев и Красен Кралев, бившият министър на туризма Николина Ангелкова.

Молитвена закуска9

От страна на БСП участваха депутатите Атанас Зафиров и Драгомир Стойнев, „Продължаваме промяната” бяха представени още от Йордан Терзийски.

Молитвена закуска11

В молитвената закуска участваха още конституционният съдия Филип Димитров, бивш премиер, който също е част от инициативния комитет за организирането й, кметовете на Бургас Димитър Николов и на Созопол Тихомир Янакиев, главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Молитвена закуска12

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност