Народно събрание

Мустафа Карадайъ към Кристиян Вигенин: Да съхраним достойнството на Народното събрание. Не допускайте народните представители да бъдат наричани мафия

Нека съхраним поне малкото достойнство, което е останало на Народното събрание. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към председателсващия заседанието на парламента Кристиян Вигенин (БСП) в реплика след изказване на председателя на ПГ на „Продължаваме промяната” Андрей Гюров.

Парламентът гледа оставката на председателя на НС Никола Минчев, поискана от 120 депутати от ИТН, ДПС, ГЕРБ-СДС и „Възраждане”. Първите думи на Гюров в защита на Минчев бяха „Мафията си поиска държавата”.

Независимо кои днес сме народни представители, независимо кои днес са министри, България ще я има и след нас. Трябва да съхраним институциите на България, каза Карадайъ.

Обръщам се към Вас, г-н председател, ако за Вас е приемливо някой да Ви нарича мафиот, не допускайте народните представители на Република България, българското Народно събрание и политиците в България да бъдат наричани мафия от хора, които правят такава автооценка, призова Карадайъ. Правете си я при Вас, на вашите заседания, но не от трибуната на НС, отсече лидерът на ДПС.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност