Народно събрание

Мустафа Карадайъ към премиера в НС: Вихрушката на тази власт лъже! Вие сте марионетка на Иво Прокопиев

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ зададе серия от въпроси на премиера Кирил Петков в рамките на петъчния блицконтрол:

„В основата на общата политика на правителството е борбата с корупцията, олигархията и задкулисието, нали така?  В тази връзка ние бяхме отправили питане до вас. В интервю пред „Обзървър”, публикувано на 20 март тази година, ползвате понятия като „олигарх” и „медиен магнат”. Какво означават тези понятия за вас?

И с какви доказателства разполагате, за да твърдите, че г-н Делян Пеевски отговаря на определенията ви?

Защо не посочвате и други, както например много добре знаете, че за огромна част от обществото, а и за някои западни медии, не г-н Пеевски, а Иво Прокопиев е истинският олигарх, медиен магнат и монополист?“

Преди да зададе въпроса си Мустафа Карадайъ коментира и думите на депутата Десислава Атанасова от ГЕРБ. „Това, което казахте, е една малка фактологическа неточност“, заяви Карадайъ като акцентира, че има разминаванията на думи и документи.

Карадайъ, се обърна и към председателя на НС Никола Минчев като обеща да му занесе препечатки от западните издания. „Така твърдят в тези медии“, подчерта председателят на ДПС.

Той зададе и втори въпрос на премиера: “В същото интервю, г-н министър-председател, твърдите, че г-н Пеевски задкулисно е контролирал Борисов като министър-председател. Обаче хората много добре знаят и говорят, че вие сте марионетка на Иво Прокопиев".

По ваш образ и подобие ли търсите покровител и на г-н Борисов?", попита Мустафа Карадайъ премиера Петков.

След това в репликата си Карадайъ се обърна към Петков, използвайки думи от неговия речник: „Г-н министър-председател, в репликата ми стои въпросът от кого сте независим. А иначе оценката ми е, че стана практика вихрушката на тази власт да лъже на алангро, в ситуацията, в която се намира, в много сложна ситуация. Ако понятието „лъжа” не ви приляга, може да ползвате и другата терминология – „първоаприлска фактологическа неточност”. Но не всеки ден е първи април".

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност