Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Ние сме достойни и лоялни членове на НАТО и ЕС. Да не употребяваме помощта за Украйна за партийно-политически интереси

На няколко пъти от парламентарната трибуна сме споделяли, че има теми, които са за партийно-политическа употреба, но има и теми, по които колкото по-малко се говори, толкова е по-добре. Тази тема е една от тях. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите по повод решението на парламента за предоставяне на военна и военно-техническа помощ на Украйна.

Многократно сме подчертавали, че трябва да бъдем лоялни и достойни членове към съюзите, в които участваме – НАТО и ЕС. Естестествено като си отстояваме националните интереси, каза още Карадайъ.

По тази тема на 03.11.2022 г. със 175 гласа за от общо 225 Народното събрание взе решение, което се казва: „Министерски съвет в срок до един месец да внесе в НС проект на решение за предоставяне на военна и военно-техническа помощ за Украйна, съобразно българските възможности и гарантирайки сигурността и защитата на населението.", припомни лидерът на Движението.

Експертите от българската армия са се подготвили и са представили на кабинета нужната информация, МС е внесъл своето проекторешение съгласно т. 1 от взетото решение на 3 ноември. Тук в НС остава да бъдем последователни и да утвърдим предложението от МС и да продължим да вървим напред, заяви Мустафа Карадайъ.

Апелът ми е да не употребяваме тази тема за тесни партийно-политически интереси, призова той.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност