Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Правата и свободите не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден

10 декември ни напомня, че правата на човека не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден. Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Всяка година на 10 декември отбелязваме Всеобщата декларация за правата на човека, приета през 1948 г. от Общото събрание на ООН.

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани, категоричен бе Карадайъ.

Ето цялата позиция на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ:

Всяка година на 10 декември отбелязваме Всеобщата декларация за правата на човека, приета през 1948 г. от Общото събрание на ООН.

Правата на човека, свободата, демокрацията и принципите на правовата държава са фундаментът на ценностния съюз, в който България членува - ЕС. Те са от съществено значение за израстването на гражданското общество.

10 декември ни напомня, че правата на човека не са даденост. Те трябва да се пазят и защитават всеки ден. В същото време ни задължават с огромната отговорност да отстояваме законността и справедливостта.

От зората на демокрацията ДПС е и ще продължи да бъде гарант за спазването на правата на българските граждани. Те са не само неотменна част от човешкото достойнство, но и висша ценност на демокрацията, мира и сигурността и устойчивото развитие.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност