Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Продължавате промяната и нещата се влошават. Пазим ли България и върховенството на закона?

Чухме от тази трибуна, че 12 години са се извършвали покушения срещу демокрацията. Ние твърдяхме това през целия този период. Но тя промяната днес продължава и нещата се влошават. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадаъ от трибуната на парламента.

Вие продължавате промяната, тоест – рушите още повече демокрацията. Тази тема ни дава възможността да направим асоциация и с друга тема. Ние от юли 2021 г. искаме от Бойко Рашков документи, за да твърдим с факти дали има полицейщина и нарушение на законите в страната. Но не ги получаваме и досега, категоричен бе Карадайъ.

Твърдите, че сте дошли на власт, за да се борите с нарушителите на закона. Дойдохте на власт с нарушаването на Конституцията на Република България, подчерта още лидерът на ДПС.

Чухме още: „Бог да пази България”. Но, уважаеми колеги, ние пазим ли България, пазим ли върховенството на закона и институциите в страната. Затова, уважаеми г-н председател, и на Вас да ви припомня: Ние казвахме ли ви, заяви Мустафа Карадайъ.

От снощи чуваме една тема за нахлуването в дома на който и да е български гражданин без основание. И от снощи се твърди, че това е било неотложност. Ние от изборите знаем едни неотложности, каза по-късно Мустафа Карадайъ пред журналисти в кулоарите на НС. И припомни: „В дома на 85-90-годишен инвалид, който от две години не е ставал от легло, се нахлува с неотложности. Затова, когато четем 12 години от трибуната на НС стихотворението на Мартин Нимьолер в различни форми, ние казваме, че има пълзящ фашизъм в страната. Днес чуваме цитат: Никой не е над закона. Нали помните от кого е цитат – от Цветанов, от Борисов през 2009 и 2010 г.”.

Но днес е лицемерие така да говори човек, който е нарушител на закона и Конституцията, категоричен бе Мустафа Карадайъ, препращайки към пост във фейсбук на премиера Кирил Петков.

Полицейщина е младежи, които прохождат в политиката, да бъдат привиквани в полицията и да подписват протоколи и да получават репресии, затова че са раздавали агитационни материали и са правили обучение за машинно гласуване, заяви още Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност