Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Пълзящ фашизъм, ние няма да бъдем съучастници в този процес!

Ситуацията е много сериозна. Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар пред журналистите в парламента.

Всяка една от отделните власти – и законодателна, и изпълнителна, и съдебна, има своите проблеми и то не от днес за днес. Но вече наблюдаваме война между институциите и война между различните власти, посочи лидерът на ДПС. Тук в тази ситуация от политическа гледна точка и целесъобразност може да има различни решения. Но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи, категоричен бе той.

В момент на война между институциите кой, как и по какъв начин, до каква степен може да оцени правотата на различни институции и органи? И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация как изглежда войната между различните власти, попита Мустафа Карадайъ.

Формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата, подчерта Карадайъ.

Да има правителство е задължително! От кого? От Рамбовци? Няколко души, пак чрез вас, медиите, разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията. От Рамбовци, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и държавата, не търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и заличат своите опоненти, заяви Мустафа Карадайъ. И продължи с въпросите: „От Рамбовци, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните органи, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно-политически инструмент, и вие се правите, че за вас нищо не се случва и тези хора трябва да ги овластите?”.

Не мисля, че такъв тип хора трябва да бъдат овластени, заяви Мустафа Карадайъ.

В декларацията си вчера казахме: Това е пълзящ фашизъм! Ако вие искате да бъдете съучастници в този процес, ние няма да бъдем съучастници, категоричен бе лидерът на ДПС.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност