Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание!

Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Всичко което се случва е много жалко! Всичко се разпада — не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България - нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната, категоричен бе той.

Всеки записва всеки! Всеки разнася всевъзможни компромати. Как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници  - НАТО И ЕС?

Заприличахме на анимационна държава, подчерта Мустафа Карадайъ.

Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права се правят на моралисти и морални съдници, заяви лидерът на ДПС. И попита: Какъв е изходът от тази ситуация?

Мустафа Карадайъ парламент1

Преди година и половина, ние ДПС, предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. А реформи – истински реформи, дълбоки реформи без промени в Конституцията  на Република България няма как да станат, подчерта Карадайъ.

Затова сега, в тази ситуация, ние, ДПС, предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност