Народно събрание

Наказанието на Хамид Хамид отменено. Мустафа Карадайъ: Не може изобличаването на наглите и долни лъжи да се порицава

Наказанието „забележка” на зам.-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид е отменено. Това трябва да бъде съобщено от трибуната на НС, за да разберат народните представители, че не бива нагло и долно да лъжат от парламентарната трибуна. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в процедура по време на днешното пленарно заседание. Той припомни, че още миналата седмица е поискал стенограмите и записите от пленарното заседание, на които парламентът обсъди поправките в Закона за съдебната власт. Тогава и.д. председателят на НС Мирослав Иванов наложи наказание „забележка” на Хамид Хамид заради разменени реплики с Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната”. ДПС оспори наказанието и поиска пълна проверка на стенограмите и записите. Това е било направено. И днес на председателски съвет наказанието, наложено от Иванов, е било отменено.

Вие  и парламентарната група на „Продължаваме промяната” с приказки се опитвате да наложите лъжата като норма, клетвопрестъпничеството - като патриотизъм, а  нарушаването на Конституцията и законите в страната - като героизъм, възмутено заяви Мустафа Карадайъ. Впрочем те се превърнаха и в емблема на парламентарната ви група, която продължавате промените, каза още лидерът на ДПС.

Вие се опитвате да порицавате изобличаването на наглите и долни лъжи, които се отправят от тази трибуна, обърна се Карадайъ към Иванов.

От миналата седмица ви помолих да се запознаете със стенограмите и видеозапитие от дебатите по точката за промените в Закона за съдебната власт и да си обосновете наказанието, което наложихте на колегата Хамид Хамид. Председателският съвет тази сутрин е разгледал темата и наказанието на Хамид е отменено. Би било добре това да бъде съобщено и народните представители да разберат, че не бива от нагло и долно да лъжат от трибуната на парламента, категоричен бе Карадайъ.  

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност