Народно събрание

Отношение от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ относно актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от Ковид-19

Противоепидемиологичните мерки са добри и дадоха добър резултат, но оттук нататък кризата изисква нов подход. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в отношение към изслушването на премиера Бойко Борисов.
"Ние от ДПС оценяваме противоепидемиологичните мерки на този етап, че са добри и дадоха добър резултат в сравнителен план с другите държави. Второ, социалноикономическите мерки в първия етап, на този етап, трябваше да са в няколко посоки. Мерки за запазване на работните места, защита на най-уязвимата част от общестовто, подкрепа на ликвидността на фирмите, за да могат да се разплащат помежду си и естествено всичко това нещо трябваше да бъде подредено хронологично и с оглед на възможносите на бюджтеа, да се гарантира и в някаква степен стабилност на бюджета. Засега според нас тези мерки са задоволителни. Основно за подобрената мярка 60 на 40", каза още Карадайъ.
Според лидерът на ДПС важен е въпросът оттук нататък какво следва. "Оттук нататък кризата изисква нов подход", коментира още Карадайъ.
Председателят изтъкна, че според ДПС е необходимо изпълнителната власт да представи конкретен план за действие.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност