Народно събрание

Промените на ДПС приети - край на "златните паспорти". ДАНС проверява всички случаи на инвестиционно гражданство

Край на т.нар. "златни паспорти". Парламентът прие промените в Закона за българското гражданство, най-важните от които бяха предложени от ДПС - за прекратяване на инвестиционното гражданство и за пълна проверка на всеки един "златен паспорт", откакто процедурата е съществувала до днес. Това реши Народното събрание.

Депутатите одобриха идеята на ДПС в следващите 6 месеца ДАНС да провери всички придобити "златни паспорти" за евентуални нарушения. Не бе прието обаче другото предложение на Движението - за отмяна и на т. нар. "златни визи", които дават възможност за продължително пребиваване у нас срещу инвестиции.

"Успяхме да извадим България от списъка с държави, които ЕС сочеше с пръст, но не успяхме да решим проблема с получаване на пребиваване на основание инвестиции", каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. Той посочи, че тази идея на Движението ще бъде внесена отново като законопроект след няколко месеца.

Дали ще отменим изцяло т.нар. "златни визи" или ще въведем по-строга регулация, предстои да видим. Аз искам да благодаря на всички парламентарни групи и да поздравя работната група за добрата работа която свърши, каза Хамид.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност