Народно събрание

Рамадан Аталай: Да оставим омразата и дребните игрички, а да отговорим на очакванията на хората - колко по-евтин газ ще получават

Преди един месец дневният ред на обществото беше да разбере защо и по какъв начин се премина към спиране на договора с "Газпром" и за доставки на газ чрез посредници, както и каква е цената на газа, която се доставя в момента. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай по време на дебатите за удължаване на работата на специално създадената временната комисия.

Комисията има за цел да създаде яснота, за да можем да обясним на нашите избиратели след като вече сме диверсифирали газа- колко по- евтин газ ще получаваме и откъде, каза още Аталай.

"За един месец ние трудно се събрахме, за да приемем правилата. Директорите и министрите станаха туристи и летят от Азербайджан до Америка, от Америка до Азербайджан. Ако ние до един месец или до 45 дена не излезем с доклад на тази комисия, за да обясним защо все още продължаваме да нямаме газ и се съгласим да включим в тази комисия, онова което искат в момента колегите от „Да, България!“, това означава тази комисия да не си свърши работата, заяви Аталай.

Той апелира да не се използва омразата и припомни за приватизацията на "Лукойл", направена по времето на кабинета на Иван Костов.

"Нека всеки да се смири, да оставим омразата, да оставим дребните игрички и да си свършим работата, каза Аталай и призова да се удължи работата на комисията с един месец. След гласуването предложението беше прието.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност