Народно събрание

Рамадан Аталай: ДПС може да извади България от кризисната ситуация

Политическите лидери да седнат и да се разберат за едно консенсусно лице, което да е председател на парламента. Това коментира в кулоарите на НС народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

Ако пак влизаме в схеми, има и много други схеми, чрез които изобщо да не съберем кворум и пак да отидем на избори. За първи път от 1997 година виждам такова нещо, но явно и това може да се случи, възмути се Аталай.

ДПС иска да се конституира парламентът и после да се премине към следващите стъпки - да се създаде правителство, ако има мнозинство. Ако няма мнозинство, отиваме на избори, но какво по-различно ще се случи на тези нови избори и какво да очакваме от тях? Избирателят ще прецени много точно и ясно кой доведе страната до това положение и кой не иска да поеме управлението на страната. Едните ги е страх да вземат управлението и да управляват, на другите емоциите им надделяват и от неопитност - искат, ама не могат", заяви още Рамадан Аталай.

"Не знам какво ще сънуваме тази вечер. Всички останали партии очакват тази криза да се оправи от само себе си и те да дойдат, да седнат на пиедестала и да кажат - Ние можем да управляваме. Пак ще попитам - Кой доведе страната до това положение?", коментира депутатът.

Знам само, че ДПС може да извади България от тази ситуация, завърши Аталай.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност