Народно събрание

Сезгин Мехмед към Бойко Рашков: Заради действията на МВР много избиратели не гласуваха миналата година

Господин Министър, обръщам се към Вас с пълното си уважение, имайки предвид, че сте на възрастта на моите родители. Ние като млади хора изключително много бихме се радвали беззаконието с купуването на гласове да бъде преустановено, защото като млади хора ние правим кампания от врата на врата, обикаляме не само по време на изборната кампания, но и през цялата година, за да можем да обърнем внимание на всеки един избирател. С тези думи лидерът на Младежко ДПС, народният представител Сезгин Мехмед се обърна към вътрешния министър Бойко Рашков по време на парламентарния контрол. Той зададе поредния въпрос от името на ДПС за случай на полицейски тормоз по време на изборите миналата година.

Ние искаме да защитим правата и свободите на всеки един гражданин, които са нарушени по време на изборната кампания и в изборния ден, но и искаме да Ви обърнем внимание, че чрез тези действия се нарушава и състоянието на демокрацията, каза Мехмед.

Аз съм обезпокоен за състоянието на демокрацията и за нашето бъдеще. Затова искам да Ви задам въпрос, свързан с наш избирател от град Хасково. На 10 юли 2021 г. е обискирано жилището на господин Ферди Фикрет Раим. На какво законово основание, и по кое досъдебно производство е извършен обискът? Уведомена ли прокуратурата и какви са по-нататъшните действия по този случай, попита Сезгин Мехмед.

Щом сте разговаряли с този гражданин, посочете кои са тези полицейски служители и ги изпратете в прокуратурата, защото тя е компетентният орган, каза Бойко Рашков без да даде конкретен отговор на въпроса.

Всеки един случай в област Хасково и в цялата страна засягат лично всеки един народен представител в тази зала. Всяко едно обвинение, насочено към наш избирател е насочено и към нас, репликира Сезгин Мехмед.

С всички тези над 20 хиляди случая на тормоз в страната се нарушава демокрацията. Вследствие от тези случаи представителството на Народното събрание, каза народният представител. И заяви, че много от избирателите в област Хасково, не излязоха да гласуват, за да не попаднат в полезрението на МВР.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност