Народно събрание

Станислав Анастасов: ДПС от 30 години осъжда Луковмарш

ДПС от 30 години осъжда Луковмарш. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Повод бе декларация на „Продължаваме промяната“, прочетена от Татяна Султанова. В нея се подчерта, че демократичното настояще и бъдеще на България изключва подобни проява на ксенофобия и език на омразата: „Категорично се противопоставяме срещу намеренията за провеждане на Луковмарш, както и срещу провеждането на каквито и да било неонацистки и профашистки мероприятия на територията на Република България. Осъждаме всеки опит за провеждане на събития, застрашаващи социалния мир и достойнството на българските граждани“.

Депутатът от "БСП за България" Александър Симов обяви, че трябва да се направи санитарен кордон около партии, които подкрепят "Луковмарш".

Г-н председател, благодаря Ви, че допуснахте тази декларация. Тя е прекрасна. Господин Симов и Вас, Ви поздравявам. ДПС от 30 години осъжда Луковмарш. От 30 години, г-н Симов ние сме сами. Сами сме и на контрапротеста на Луковмарш, за съжаление, каза Станислав Анастасов. И допълни: "Сега имате възможността, защото МВР има абсолютно всички ресурси да спре Луковмарш. Съдът как го е позволил и по какъв начин, кой влияе на съда - днес разбрахме по друга тема. Моля също да си направите тази проверка. Но в момента вашият министър има всички ресурси да не позволи провеждането. Да видим дали ще го направи!"

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност