Народно събрание

Станислав Анастасов: Евроатлантическото мнозинство в парламента се свива, това е много притеснително

Вследствие на "хубавото" управление евроатлантическото мнозинство в Народното събрание се свива още преди да сме отишли на избори. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по време на дебатите за ратификацията на международния договор, свързан офертата за изтребителите F-16 Block 70.

Трябваше да водим политически дебат и да не позволяваме поне тези, които сме се определили, да се отклоняваме от темата. Всяко излизане от нея дава възможност за грешни интерпретации и аз се опасявам, че някой може да остане с грешно впечатление, че българският парламент е с разклатена евроатлантическа ориентация, подчерта Анастасов.

Ние като политици трябва да изпратим абсолютно недвусмислен сигнал. А някои от управляващите изпратиха доста двусмислени послания. Близо до нас има война, а ние водим разколебан дебат какво правим и какво не. По-лошото е, че в ситуация, в която се сглобява правителство, ние разбрахме, че мандатоносителите БСП ще гласуват против, каза още Станислав Анастасов. И попита в такава ситуация и колко ценностно ориентирано е това правителство.

ДПС ще подкрепи ратификацията, категоричен бе Станислав Анастасов. И постави въпроса защо в пленарната зала не е премиерът, който да не допусне разцепване на мнозинството, което стои зад него.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност