Народно събрание

Станислав Анастасов към управляващото мнозинство: Искате да овладеете КЕВР и да предоставите комисията на олигарха Прокопиев

Променихте закона за конкретен човек и се оказва, че той пак не отговаря на изискванията. Това заяви народният представител от ДПС Станислав Анастасов, зам.-председател на партията, по време на дебатите в парламента за избор на председател на КЕВР. Станислав Тодоров, издигнат от „Продължаваме промяната”, оглави регулатора.

„В завладяната държава на Прокопиев правите поредните си действия с една единствена цел - да разбиете независимия регулатор. Користните ви намерения са да овладеете и да предоставите КЕВР на медийно-енергийния олигарх  Прокопиев“, заяви Анастасов, обръщайки се към депутатите от „Продължаваме промяната”.

Той припомни длъжностите, който е минал кандидатът за председател  на КЕВР и допълни, че от последната позиция, която е заемал, е бил освободен по инициатива на работодателя.  Анастасов подчерта, че освен 5 години стаж  в сферата на енергетиката,  кандидатът за председател на КЕВР трябва да притежава и добра професионална репутация. 

Народният представител от ДПС изнесе и факти   от доклад на АДФИ, който установява  нарушаване на Закона за обществени поръчки в размер на 104 707 хил. лв. „Много странно е да предлагате кандидат,  който не е зачитал ЗОП и да го награждавате с поста председател на КЕВР. Нещо повече продължавате с поредното газене на закона, морала и почтеността, която сами заявихте, че ще е водеща за вас. Всичко това е доказуемо с документи.“, обърна се Анастасов към управляващите.

Народният представител от ДПС  бе категоричен, че това  поредно действие не дава отговор на обществото на въпроса: „Защо токът е скъп и ще продължава да е скъп?“.

„А токът е скъп и ще продължава да бъде скъп, докато Прокопиев си овладява енергетиката от край до край“, заключи народният представител.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност