Народно събрание

Фатме Рамадан: Отминаха времената на натиск и репресии, г-н Рашков! Природните закони не позволяват да се намираме на едно и също място в различно време

Пореден скандален случай за полицейски натиск и тормоз върху активист на ДПС в предизборната кампания миналата година изнесе депутатът от ДПС Фатме Рамадан по време на парламентарния контрол с участието на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Тя разкри как на 8 юли 2021 г. в село Карагеоргиево, община Айтос, област Бургас, на активиста на ДПС Айнур Хайрула е съставен и подписан протокол само за това, че раздава агитационни материали и обучава избиратели чрез използване на таблет със симулатор за машинно гласуване.

На какво правно основание и в какво се изразява наличието на достатъчно данни, за да му е съставен предупредителен протокол, попита народният представител министър Рашков.

След като министър Рашков отново не даде отговор кой е отговорен за това, Фатме Радан го попита защо заема този пост.

„На всички е ясно защо един млад човек се е ангажирал и обучава избиратели чрез използване на таблет със симулатор за машинно гласуване и отговорът е в избирателната активност в България - 30%. Нали трябва някой да ги обучава тези хора, каза Рамадан.

Тя добави, че е разочарована, защото няма какво да отговори на този млад човек.

Само да предупредя г-н Рашков, че изминаха онези времена с оказване на натиск и репресии, защото природните закони не позволяват да се намираме на едно и също място в различно време, каза още Фатме Рамадан.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност