Народно събрание

Хайри Садъков към Бойко Рашков: Уважаван кметски наместник е с предупредителен протокол без никакво основание

Въпросът ми е към министъра на вътрешните работи, относно действие и оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания в изборния ден. Това заяви народният представител от ДПС Хайри Садъков по време на парламентарния контрол. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Бойко Рашков за конкретни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните кампании през юли и ноември 2021 г.

На 11.07.2021 година в село Ловци, община Мадан, област Смолян, се извършва обиск на кметския наместник Рукие Кабадалиева, разказа Садъков. Въпросният обиск е доста подробен, съставен е предупредителен протокол. На какво законово основание, господин министър, и по кое досъдебно производство е извършен обискът, уведомена ли е прокуратурата и какви са по-нататъшните действия по този случай, попита Садъков.

Питате за оказан натиск и тормоз от страна на МВР. И пак ще кажа, трябва да питате съответната прокуратура, или по-скоро да изпратите сигнал, отговори Рашков по същия начин, по който отговори и на останалите въпроси от депутатите на ДПС. МВР не може да разследва служители на вътрешните работи, допълни министърът.

Питате защо задаваме въпроси от тази трибуна? Защото нашата задача е да представляваме обществения интерес, да търсим отговори на това, което интересува хората, в конкретния случай от село Ловци, коментира Садъков.

Госпожа Кабадалиева е кметски наместник и избран кмет от 2015 година, мисля, че е с безупречно минало, с изключителен авторитет не само в селото си а в целия регион, на изключителна почит и уважение като общественик. И въпреки всичко тя е била обект на обиск и то толкова подробен, че за да запазя и съхраня нейното достойнство няма да спомена детайли, каза народният представител.

Обществено достояние е, че след като е извършен обискът и е съставен протокол, няма никакво основание за повдигане на обвинение, възмути се Садъков.

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност