Регионални

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино. Той се срещна с кмета на общината инж. Изет Шабан. 

Акцентът в разговорите беше поставен върху двустранните връзки в сферата на туризма, образованието и културния обмен. Участие в работната среща взеха и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

С мултимедийна презентация кметът инж. Изет Шабан запозна турския дипломат с туристическите обекти, които се намират на територията на общината. Той представи богатото културно-историческо наследство на Ардино, перспективите за развитие и реализираните проекти до момента. 

Отбеляза, че община Ардино е известна с млекопреработвателните си предприятия. В района има и дървопреработвателни предприятия, както и добри предпоставки за развитието на пчеларството и производството на различни билки. На територията на общината развиват дейност шивашки цехове, както и текстилно предприятие за производство на прежди и конфекция „Артекс”. 

„Основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места и развитието на туризма. Вярвам, че ползотворната ни среща ще създаде нови хоризонти за добро сътрудничество”, заяви инж. Изет Шабан. 

IMG 7144

От своя страна генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю изказа своята сърдечната благодарност за топлия прием. „Ардино е една красива туристическа дестинация в област Кърджали. С удоволствие посещавам всеки път Ардино. Благодаря на кмета инж. Изет Шабан за топлия и сърдечен прием. Получи се ползотворен разговор, в който обсъдихме въпроси, свързани с развитието на добросъседските, приятелските и културните взаимоотношения между Ардино и Турция. През 2023 г. при първа възможност ще дойда тук за да посетя туристическите обекти на територията на общината“, заяви Корхан Кюнгерю. 

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност