Регионални

ДПС с трима нови кметове

ДПС спечели кметските избори в три села.

Новият кмет на поморийското село Порой е Сейфетин Сатаджъ. Той спечели гласовете на 233 от жителите на населеното място на частичните избори срещу кандидата на ГЕРБ Исмаил Али, за когото гласуваха 204 души.

ДПС-Бургас пожелаха успех на новия кмет. Изборния ден в Порой проследи и заместник-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов. Досегашният кмет на селото, Фатме Смаил, също бе от ДПС. Тя обаче напусна Порой и замина за чужбина.

Севджан Феим Хасан, издигната от ДПС бе избрана за кмет на кирковското село Фотиново. 262-ма жители гласуваха за нея на частичните избори в неделя. 4 формации се регистрираха за участие в частичните избори, но само ДПС издигна кандидат.

Муалля Пашова от ДПС е новият кмет на село Юделник, община Сливо поле. Тя беше и единственият кандидат за поста. При активност от близо 40 процента изборният ден в русенското село Юделник приключи спокойно и без сигнали за нарушения. Нова кметица бе поздравена от народния представител на Движението Ализан Яхова.

Alizan Ruse

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност