Регионални

Халил Летифов и олимпийските ни звезди гледат народни борби в Гурково

За първи път в историята на Гурково днес се проведоха народни борби, чиито домакин бе кметът на Общината Мариян Цонев. Те се превърнаха в истински празник, на който сред официалните гости бяха заместник-председателят на ДПС Халил Летифов, кметове на населени места от ДПС и общинските съветници от ДПС.

Борби

Специално за зрелищните борби в Гурково дойдоха още: Станка Златева - двукратен сребърен медалист от Олимпийски игри и петкратен световен и шесткратен европейски шампион по борба, Армен Назарян - двукратен олимпийски шампион и трикратен световен шампион в класически стил, Иво Ангелов - световен и европейски шампион по борба, олимпийският медалист Радослав Великов, медалистите от европейски първенства Елис и Дженан Манолови.

Борби2

Златото в категория до 75 кг. отиде при Микай Наим от Димитровград, а Мирослав Киров от Сливен завоюва титлата до 80 кг., Елин Русев - до 95 кг.

Борби3

В тежката категория победител стана Радослав Георгиев от СК по борба “Берое” - Стара Загора.

Борби4

“Идеята ни е народните борби да се превърнат в традиция за нашата Община. Благодаря на всички, които се включиха в тях и на онези, които днес бяха наши гости”, заяви кметът Мариян Цонев, който в знак на признателност получи от Армен Назарян книгата му с пожелание да продължи да популяризира този вид спорт.

Борби6

Борби7

alde party logoALDE Charter of Values

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност